Man döms till fängelse och utvisning för misshandel. Foto: TT

Misshandlade sonen med livrem och elsladd

Uppdaterad
Publicerad

Misshandlade med skärp och elsladd. Nu dömer Skaraborgs tingsrätt pappan till fängelse för att ha misshandlat både sin son och gravida fru.

Pappan misshandlade sin son med slag i ansiktet. Och med tillhyggen som en elsladd och ett bälte slog han honom över ryggen, armarna och benen. Misshandeln har skett vid flera tillfällen under ett års tid.

Nu döms mannen av Skaraborgs tingsrätt till fängelse i ett år och två månader för grov fridskränkning av sin son samt för misshandel av sin gravida fru. Han ska efter avtjänat straff också utvisas ur landet, skriver P4 Skaraborg.

Tog inte uppgifter på allvar

Socialtjänsten i kommunen har dokumenterat hur pojken uttryckt att han var rädd för sin pappa och berättat att pappan tidigare slagit honom. Men pojkens uppgifter togs inte på allvar utan när pappan kom till Sverige så placerades pojken ändå hos honom. Det var först när frun flydde från hemmet som pojken omhändertogs.

Socialtjänsten utreder sitt agerande och har gjort en Lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.