Kammaråklagare Stina Lundqvist. Till vänster en insulinspruta. Foto: TT / SVT

Misstankar om äldremord i Mölndal stärks efter obduktion

Uppdaterad
Publicerad
Misstankarna om ett mord och två mordförsök på ett äldreboende i Mölndal stärks efter att obduktionsresultatet färdigställts. Polisen utesluter nu att det kan handla om att medicin förväxlats. Det rapporterar P4 Göteborg.

I maj förra året slog läkare på ett sjukhus i Storgöteborg larm efter att två boende från samma avdelning på ett äldreboende i Mölndal kommit in till sjukhuset med extremt låga blodsockervärden. I januari i år inträffade ytterligare ett liknande fall på samma boende, och personen avled senare på sjukhus.

Polisen utesluter nu att dödsfallen kan bero på att medicin förväxlats, och obduktionsresultatet stärker teorin om att det handlar om mord, skriver P4 Göteborg.

– Ja det stärker vår misstanke annars hade vi inte gått vidare med utredningen. I nuläget av det vi kan se så talar det för att skett någon felaktighet med insulin men vi har inte kommit ända fram ännu, säger Stina Lundqvist, kammaråklagare och förundersökningsledare, till kanalen.

Tittar på fler fall

I maj gick åklagare Stina Lundqvist ut med en vädjan till allmänheten om tips om liknande händelser för att hitta samband som kunde leda utredningen vidare.

– Det kan finnas anhöriga som varit med om något liknande.

Till SVT sa åklagaren även att man ”tittade på” ytterligare några fall som kommit in från tips från andra anhöriga i Mölndals kommun, alltså samma kommun där de misstänkta mordförsöken och det misstänkta mordet tros ha begåtts.

Det är oklart om de tipsen har lett till några konkreta misstankar.

Samtidigt har ett fall inom hemsjukvården i Skaraborg 2017 åter aktualiserats av de tre aktuella fallen och polisen koordinerar sina undersökningar för att se om det kan finnas ett samband.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer