Bomskyddet är på plats i Brålanda. Foto: Mikael Berglund

Misstänkt bomb i Brålanda

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen pågick en stor polis- och räddningsinsats i Brålanda i Dalsland. Bombskyddsgruppen kallades till platsen för att undersöka ett misstänkt farligt föremål.

Räddningstjänst, polis och ambulans var under flera timmar på plats i centrala Brålanda efter att en privatperson tipsat om ett misstänkt farligt föremål utomhus.

– Vi bedömer att vi inte kan utesluta att det är ett farligt föremål, säger Tommy Nyman, presstalesperson på polisen i region Väst.

Ingen misstänkt

Vid 18.20 uppgav polisen att bombgruppen anlänt. Av säkerhetsskäl gjordes en avspärrning i samband med att föremålet undersöktes. Även tågtrafiken mellan Vänersborg och Mellerud var avstängd i ungefär en timme eftersom den aktuella fastigheten ligger vid järnvägsspåren.

– Det ligger inget annat hus i direkt anslutning men det har gjorts avspärrningar för att ingen ska kunna ta sig fram till platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst

En förundersökning gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Det finns i nuläget ingen misstänkt person.

En boende i Brålanda som SVT Nyheter Väst har pratat med tog en omväg hem efter att hon hade varit och handlat.

– Det känns jätteobehagligt. Tänk om det verkligen är något? Jag vågar inte köra inne i Brålanda nu, säger personen.

Polisen lämnar platsen

Vid 19.30 var polisen färdiga med arbetet på plats. Bombskyddsgruppen har tagit hand om föremålet. Polisen vill inte bekräfta vad det handlar om för föremål innan bombgruppen fastställt vad det är.

Även avspärrningarna är hävda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.