Nationella bombskyddet på plats i Uddevalla Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Misstänkt rörbomb var ljuslykta: Veken såg ut som en stubin

Uppdaterad
Publicerad

Det misstänkta föremålet som hittades i centrala Uddevalla under onsdagen visade sig vara ofarligt. Det har nationella bombskyddet  slagit fast. Troligtvis ska det ha handlat om någon form av ljuslykta.

Det var under onsdagen som polisen fick larm om ett misstänkt föremål vid polishuset i Uddevalla. Initialt misstänkte polisen att det rörde sig om en rörbomb och ett stort område spärrades av. Även elever och personal på närliggande Kulturskolan inrymdes medan arbetet pågick.

Nationella bombskyddet kallades ut och tog hand om föremålet som nu har visat sig vara helt ofarligt, vilket Bohusläningen var först med att rapportera.

– Det var någon form av ljuslykta för olja eller fotogen, med en veke i ena änden. Själva veken har då sett ut som en del av en stubin, säger Rickard Fremark, polisområdeschef i Västra Fyrbodal.

”Förmodlingen legat ute ett tag”

Hur lyktan hamnat utanför polishuset är oklart, men det verkar inte ha rört sig om någon form av hot.

– Det har inte inkommit några uppgifter om att det ska finnas några hot mot vare sig polisen eller skolan i närheten. Vi gör bedömningen att det är ett föremål som råkat hamnat på en viss plats. Det har förmodligen legat ute ett tag, säger Rickard Fremark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.