Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 35-årsåldern begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök efter knivdådet mot en flicka i 10-årsåldern i Brunnsparken i Göteborg under torsdagen. Foto: SVT

Efter knivdådet mot flicka i Göteborg – man häktad

Uppdaterad
Publicerad

En flicka i 10-årsåldern knivskars i Brunnsparken i Göteborg under torsdagen. Nu häktas en man i 35-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Mannen själv säger, enligt åklagare Moa Widjer, att han inte minns någonting av händelsen.

Under torsdagen vid lunchtid blev två personer, en flicka i 10-årsåldern och en kvinna, knivskurna i Brunnsparken i centrala Göteborg. En man i 35-årsåldern greps på plats och häktades på fredageftermiddagen på sannolika skäl misstänkt för ett fall av mordförsök och ett fall av grov misshandel.

Flickan vårdas på sjukhus med allvarliga skador medan kvinnan, som enligt polisen är anhörig till flickan, skadades lindrigt. Enligt polisen är flickan hemmahörande i Nederländerna, och var på besök hos släktingar i Sverige.

Knivdådet i Brunnsparken

Två knivar tagna i beslag

Det är i nuläget okänt vad motivet till brottet var. I nuläget finns inget som tyder på någon ytterligare gärningsperson, enligt polisen. Det finns heller inte någon känd koppling mellan den misstänkte mannen och de målsägande.

Vid den tekniska undersökningen på brottsplatsen tog polisen två knivar i beslag.

Häktningsförhandling i eftermiddag

Vid förhandlingen kom den misstänkte in med en stor duk över huvudet som tog av när han var på plats i salen. Den misstänkte varken nekade eller erkände. Han uppgav att han inte hade något minne av att det hade hänt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är inte fastställt om mannen och flickan kände varandra, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet i Brunnsparken

Mer i ämnet