En man i 25-årsåldern har avlidit efter ett bråk vid en bygdegård på Tjörn. Foto: Mikael Berglund

Misstänkt efter misshandel på Tjörn släpps

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit anhållen misstänkt för grov misshandel, efter att ha skallat en man som avled av sina skador, släpptes under onsdagen. Mannen erkände grov misshandel men rätten valde att rubricera det som misshandel av normalgraden.

Natten till söndag råkade två män i 25-årsåldern i bråk på en fest på en bygdegård på Tjörn. En man skallade den andra mannen så han föll till marken och slog huvudet i asfalten. Mannen avled under söndagen av sina skador.

Den andre mannen greps och anhölls senare missstänkt för grov misshandel. Under onsdagens häktningsförhandling i Uddevalla tingsrätt erkände mannen grov misshandel men rätten ansåg att det borde rubriceras som misshandel av normalgraden, vilket  NyheterSTO var först med att rapportera.

– Han erkände grov misshandel och medgav också häktning men rätten gjorde en annan bedömning. De ansåg inte att det fanns sannolika skäl till grov misshandel och inte heller vållande till annans död, säger åklagaren Daniel Edsbagge.

Gränslandet mellan grov och normalgrad

Mannen släpptes under onsdagen men är fortfarande misstänkt för misshandel.

– Utredningen kommer fortsätta. Jag kommer inte överklaga. Misshandeln är i gränslandet mellan vad som anses vara grov eller normalgrad så jag kan förstå att man kan se det på ett annat sätt.

Han fortsätter:

– Jag ansåg att det fanns skäl till att få det prövat som grov misshandel. Men rätten gjorde en annan bedömning, säger Daniel Edsbagge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.