Misstänkt farligt föremål i Åmål – bombskyddet inkallades

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kallades Nationella bombskyddet till Åmål för att kontrollera ett misstänkt farligt föremål. Det är i nuläget oklart vad för typ av föremål det rör sig om. Platsen är nu säkrad och en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

Vid fyratiden natten till fredag hördes en hög smäll på Kyrkogatan i Åmål. Polisen som var på plats i området upptäckte inte att en ruta krossats vid en salong i närheten.

Under förmiddagen hittade polisen ett antal misstänkta föremål vid salongen, efter att ägaren till salongen upptäckt detta under tidig morgon. Polisen spärrade av hela kvarteret och Nationella bomskyddet kallades till platsen för att undersöka föremålet.

– Vi utgår från att explosionen i natt och föremålet hör ihop i samma händelse, säger Göran Carlbom, presstalesperson hos polisen.

Vad är det för föremål?

– Vi vill inte säga vad det är för föremål, utan vi inväntar bombskyddet som ska undersöka om det är något farligt och ta hand om det.

Vid klockan 14.00 meddelade polisen att platsen nu är säkrad och att Nationella bombskyddet är klara med sitt arbete. En teknisk undersökning har inletts på platsen, som fortfarande är avpärrad, och en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse har upprättats.

– Bombskyddet har bedömt föremålet som ofarligt, men exakt vad det är för föremål har jag inga uppgifter om. Våra tekniker undersöker nu platsen för att säkra bevis och leta efter andra spår, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer