Misstänkt farligt föremål i Herrljunga

Uppdaterad
Publicerad
Under tisdagseftermiddagen genomförde polisen en husrannsakan i en bostad i Herrljunga. I bostaden hittades narkotika, samt ett föremål som man misstänker är farligt. Nationella bombskyddet har kallats till platsen.

Polisen har evakuerat trapphuset vid lägenheten och fler närliggande lägenheter. Lägenhetsinnehavaren är anhållen. En förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt narkotikabrott har inletts.

– Boende i fyra lägenheter har evakuerats och de kommer inte att få gå in igen förrän nationella bombskyddet har gett tillåtelse till det, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.

Ytterligare avspärrning

Det har gjorts ytterligare en avspärrning runt fastigheten. Ingen närmare information har lämnats kring det misstänkt farliga föremålet.

– Vi går inte ut med varför vi tycker att det är ett misstänkt farligt föremål. Nu ska Nationella bombskyddet undersöka det och bedömer därefter vad som ska göras.

Strax innan klockan 21 hade polisen släppt de yttre avspärrningarna till fastigheten. De boende har kunnat återgå till sina lägenheter.

”Krutbomb”

Vid 21.30-tiden har Nationella bombskyddet kontrollerat och oskadliggjort föremålet som de beskriver som en ”krutbomb”.

Delar som innehåller bland annat krut har omhändertagits av NBS. Övriga delar har beslagtagits för en vidare teknisk undersökning i pågående förundersökning. Avspärrningarna av den aktuella lägenheten kvarstår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer