Misstänkt farligt föremål i Göteborg var ofarligt. Avspärrningarna hävdes strax efter 11:15. Foto: SVT

Misstänkt farligt föremål i centrala Göteborg var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen hade under tordagsförmiddagen en pågående insats i centrala Göteborg. Anledningen var ett misstänkt farligt föremål. Men det visade sig senare vara helt ofarligt.

Enligt polisen har personal på ett hotell i centrala Göteborg larmat om ett misstänkt farligt föremål. Efter det har polisen varit där och gjort bedömningen att nationella bombskyddet bör kallas dit. I väntan på att bomsbskyddet spärrade polisen av delar av centrala Göteborg i området kring Drottninggatan och Östra Larmgatan.

– Vi vill inte gå ut med vad det är för föremål eller varför vi misstänker att det är farligt, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen.

Larmet kom in från personalen strax efter klockan 10 på torsdagsförmiddagen och platsen har varit avspärrad sedan klockan 10.30.

”En kabinväska”

Föremålet ska ha hittats utanför porten till hotellet, enligt receptionschefen Mattias Solberg.

– Det är en kabinväska, säger han till SVT Nyheter Väst.

Varför var den misstänkt?

– Det var framförallt vikten på väskan. Den stod i vägen när jag skulle ut och då flyttade jag på den och tyckte att den var ovanligt tung, säger Mattias Solberg.

Vid klockan 11.14 var nationella bombskyddet på plats vid hotellet. Strax därefter kom de fram till att väskan inte innehöll något som kan anses vara farligt och avspärrningarna har hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.