Visa alla (3)

Misstänkt farligt föremål i Brämaregården

Publicerad

Polisen ryckte ut på larm om ett misstänkt farligt föremål i Brämaregården på Hisingen i Göteborg under tisdagen. Nationella bombskyddet har tagit hand om ett föremål och en förundersökning om försök till mord har inletts.

Larmet om ett misstänkt farligt föremål i Brämaregården på Hisingen i Göteborg kom från en privatperson till polisen strax före 15-tiden på tisdagseftermiddagen.

Vid 18-tiden var det misstänkta farliga föremålet hanterat och omhändertaget av nationella bombskyddet.

Alla avspärrningar förutom på platsen där föremålet hittades är nu hävda. Alla gator i området är åter öppna för trafik.

Oklart om föremålet

Enligt GT ska föremålet ha varit placerat under en bil, vilket polisen inte velat bekräfta.

– Vi går inte ut med någonting. Det är inte identifierat än, säger Stefan Gustafsson.

Polisen uppgav att man spärrade av platsen av säkerhetsskäl. Myntgatan var avstängd från Hisingsgatan till Herkulesgatan. Det var även avstängt från Madängsgatan, Jägaregatan och ut till Myntgatan.

Försök till mord

Vid 18-tiden kunde polisens tekniker påbörja arbetet med att säkra eventuella spår. Vad det var för typ av föremål som omhändertagits har nationella bombskyddet inte gått ut med, enligt polisen.

– Vi har inte fått reda på det än så länge. Vi har inte ens fått reda på om det var ett farligt föremål, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson. 

De evakuerade boende har kunnat återvända till sina bostäder. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Misstänkt skottlossning i måndags

Så sent som på måndagskvällen inträffade även en misstänkt skottlossning i Brämaregården.

– Man har anträffat två tomhylsor och en person på marken. Dessutom har vi vittnesuppgifter om att någon har skjutit, säger Stefan Gustafsson.

Under måndagskvällen anhölls fyra personer i 25-årsåldern misstänkta för händelsen. Men om händelserna har något samband är i nuläget okänt.

– Det finns inget känt samband som vi känner till, säger Gustafsson.

Finns det något som tyder på att dagens händelse har någonting att göra med den pågående gängkonflikten i Göteborg?

– Naturligtvis kollar vi på om det finns något samband.

Så jobbar Nationella bombskyddet – på 40 sekunder Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Avspärrningar på Hisingen efter misstänkt föremål hittats där det tidigare varit skottlossningar. Foto: Niklas Göransson
Foto: SVT
Så jobbar Nationella bombskyddet – på 40 sekunder Foto: TT