Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Misstänkt människorov i Trollhättan – två anhållna

Uppdaterad
Publicerad

Två män har frihetsberövats misstänkta för att ha misshandlat och fört bort en tredje man i en bil i Trollhättan under söndagen.

– Klockan 20:49 fick vi samtal om att en person blev misshandlad. Personen blev därefter indragen i en bil i utkanten av Trollhättan, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Inringarna gav polisen registreringsnumret på bilen och efter tio minuter fick en polispatrull syn på den i området Kronogården.

– I samband med det hoppade tre personer ut ur bilen – målsägaren plus ytterligare två män. Två personer greps misstänkta för människorov, berättar Magnus Schildt.

Påträffade bilen

Det visade sig dock att ytterligare någon eller några personer fanns i bilen som stoppats eftersom den lämnade i samband med ingripandet.

– Efter ytterligare spaning påträffades bilen i Lextorpsområdet men den var då tom, säger Schildt.

Bilen är tagen i beslag och ska genomgå teknisk undersökning. Mannen som blev bortförd ska inte ha varit så skadad att han behövde uppsöka vård, enligt polisen. De två personerna som greps igår kväll är nu anhållna. Än så länge är ingen mer gripen.

– Vi kommer jobba vidare utredningsmässigt med det här under dagen så får vi se om det blir ytterligare gripanden, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Enligt polisen är relationen mellan offer och misstänkta ännu oklar, och ännu finns det ingen känd motivbild.

– Vi håller på att utreda vilken koppling de har med varandra, säger Fredrik Brax, gruppchef för grova brottsenheten Fyrbodal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.