Misstänkt kvinna kan ha mördat i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-åriga kvinna som sitter anhållen misstänkt för dubbelmorden i Växjö igår, är högintressant för polisen i Göteborg. Polisen misstänker att det kan vara samma kvinna som knivmördade ett butiksbiträde i syaffären Stuvkällaren i Göteborg 2005. På tisdagen häktades kvinnan på sannolika skäl misstänkt för dubbelmorden.

Torsdagen den 13 oktober 2005 knivskars det 36-åriga butiksbiträdet till döds vid stängningstid i den lilla syaffären i centrala Göteborg. Dagen därpå hittades den mördade kvinnan på golvet av sin arbetsgivare.

Kort efter mordet gick polisen i Göteborg ut med signalement på den misstänkta mördaren.

Hundratals tips

En kvinna i yngre medelåldern, med mörkt hår, mörk jacka och klädd i ett par rosa byxor. Polisen fick in hundratals tips. Dessutom har man hela tiden haft en suddig bild på kvinnan från en övervakningskamera i närheten av brottsplatsen.

Mördaren lämnade också sitt DNA på brottsplatsen. Över 350 kvinnor är hittills DNA-testade, men mordet är olöst.

Tills nu, hoppas polisen i Göteborg, som ser stora möjligheter på ett genombrott i utredningen i Stuvkällarmordet.

-Jag kan tyvärr inte kommentera detta, säger Per-Olof Johansson, chefen för länskriminalpolisens rotel för grova brott.

Men han medger att Växjö-kvinnan är intressant.

Högt prioriterad

Enligt Västnytts källor är den anhållna 34-åriga kvinnan nu högt prioriterad hos polisen i Göteborg. Redan i går var de i kontakt med kollegorna i Växjö och om ett par dagar får de svar på om 34-åringens DNA passar med det DNA som hittades på mordplatsen i Stuvkällaren.

34-åringen greps i går på en buss i Växjö. Hon hade då sagt till en medpassagerare på bussen att hon hade dödat två män, en 41-åring och 70-åring.

Kvinnan är anhållen misstänkt för mord i två fall. Enligt polisen i Växjö ger kvinnan ett förvirrat intryck och har hittills inte velat svara på polisens frågor.

Johanna Bäckström Lerneby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.