Mannen körde från Göteborg till Trelleborg på ungefär två timmar. Foto: SVT/TT

Misstänkt människorov i Göteborg natten till torsdag

Uppdaterad
Publicerad

En tidningsbud fördes bort mot sin vilja i centrala Göteborg natten till torsdag. Polisen utreder misstänkt människorov.

Polisen fick vid 02.30 natten till torsdag larm om att ett tidningsbud förts bort mot sin vilja i centrala Göteborg. Kvinnan som är i 20-årsåldern tvingades in i bilen som hon använder i sitt arbete.

– Hon har på något sätt lyckats höra av sig till någon, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Läs också: Mamman följde dramat på telefon

Stoppades av polisen i Skåne

Polisen får larmet från den person som kvinnan hört av sig till och lyckades med hjälp av spårning lokalisera bilen. Bilen var då på väg söderut i en rasande hastighet genom Halland. Med hjälp av Skånepolisen lyckades man stoppa bilen vid Maglarp, strax norr om Trelleborg.

– Då har de färdats tillsammans i ungefär två timmar.

Enligt polisen är kvinnan fysiskt oskadd men chockad. En man i 45-årsåldern är gripen misstänkt för brott.

Den misstänkte mannen och kvinnan som rövades bort känner inte varandra, uppger polisen. Något motiv till det inträffade kan polisen ännu inte ge.

– Vi vet inte bakgrund till det som hände, om det är något fylledille eller något, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg ocxh fortsätter:

– Det är en hel del som är oklart kring vad som hände just när han tar bilen. Han kanske inte ens har sett att hon har varit i bilen, vi vet inte, men det här kommer nog klara under eftermiddagen.

Ger beröm till poliserna

Christer Fuxborg berömmer sina kollegor för insatsen och samarbetet med polisen i Skåne.

– Det var ett väldigt bra arbete av ledningscentralen i Region Väst.

Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens ledningscentral i Skåne berättar att 45-åringen är på väg tillbaka till Göteborg för förhör.

– Kvinnan kommer också så småningom att köras tillbaka, vi kommer även transportera bilen norrut för närmare undersökning, säger Stephan Söderholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer