Mannen hittades vid en förskola i Lövgärdet, Göteborg. Foto: SVT

Misstänkt mord i Lövgärdet – man identifierad

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död vid en förskola i Lövgärdet i Göteborg av två förbipasserande. Polisen misstänker att mannen har blivit mördad.

– Det har med skicket på kroppen att göra, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

Polisen har inlett en särskild händelse och det var stort pådrag vid platsen.

Det var vid 8.30-tiden under onsdagen som polisen larmades av två personer ur allmänheten att de hittat en kropp vid en förskola i Lövgärdet, Göteborg.

– Han hittades utomhus av två personer som misstänkte att han var avliden. När vi kom dit kunde vi tillsammans med ambulans och räddningstjänst konstatera att så var fallet, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Skador på kroppen

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord, och platsen har spärrats av i avvaktan på teknisk undersökning.

– Vi misstänker att han blev bragd om livet, det har med skicket på kroppen att göra, säger Thomas Fuxborg.

Handlar det om typen av skador på kroppen?

– Bland annat.

Enligt polisen ska den döde vara en ung man och polisen fick honom identifierad under onsdagseftermiddagen. Vittnen förhördes på plats.

– Bland annat är det någon som har sett en mörk bil snabbt lämna området. Sedan kan det vara en person som är sen till jobbet, det vet vi inte, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Så fortsätter han:

– Sedan är det väldigt viktigt att vi fastställer mannens identitet väldigt snabbt. Om det är någon som tillhört något gäng, eller så. Det underlättar arbetet i att få en bild av händelsen.

Särskild händelse inledd

Christer Fuxborg berättar vidare att man har inlett en särskild händelse i samband med det misstänkta mordet. Det innebär att polisen får tillgång till fler polisiära resurser, som sökhundar och tekniker. Något som också syns på platsen, enligt Sofia Netskar, SVT:s reporter som var på plats.

– Det är avspärrat längs med förskolan, över en fotbollsplan och in i skogen. Det är fyra polisbilar här och det kommer fler och fler poliser till platsen, säger hon.

SVT:s reporter har också pratat med en person som bor i närheten av brottsplatsen.

– Detta är jätteallvarligt, man blir orolig för sin egen skull när man går på promenader här. Man vet inte om man vågar gå ut på kvällen, säger personen som vill vara anonym.

Tidigare dödsskjutning i området

I maj i år sköts en man i 40-årsåldern till döds i närheten av samma förskola. Skjutningen skakade om de boende i bostadsområdet. Det fanns då misstankar om att ett kriminellt gäng var inblandat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.