Foto: Mikael Berglund

Misstänkt mordbrand efter villabrand utanför Kungälv

Publicerad

Vid 12-tiden larmades räddningstjänst till en villabrand i Kungälvs kommun. För drygt två veckor sedan kastade någon in biljardbollar genom fönstret på samma adress, men det är oklart om det finns ett samband mellan händelserna.
– Det kan ligga ett brott bakom branden, men den kan också röra sig om en olycka, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Branden ska ha startat i vardagsrummet, och räddningstjänsten släckte elden kort efter att de kom till platsen. Polisen spärrade därefter av området för en teknisk undersökning. En anmälan om misstänkt mordbrand har upprättats.

– Vi har en patrull på plats som pratar med de drabbade, och så får vi se vad som kommer fram, säger Peter Adlersson.

Rubriceras som mordbrand

Att händelsen rubriceras som mordbrand betyder inte att det måste ligga ett brott bakom branden. Det är något som nu utreds, bland annat av polisens tekniker.

– Det låter ibland allvarligare än vad det är. Man misstänker att branden inte har startat av sig själv, och vill nu utreda det, säger Christian Nylén, lokalpolisområdeschef i Kungälv/Ale.

Boende på adressen ska ha trakasserats

För drygt två veckor sedan var polisen på adressen i ett annat ärende. Någon, eller några, ska då ha åkt till huset och kastat golfbollar genom fönstret, som krossades. Även i somras larmades polis om ett ovälkommet besök vid huset. Då ska flera bilar ha kört fram till huset och utsatt en person för ofredande.

– De uppges ha kört som galningar och även kallat en boende för nedsättande ord, säger Christian Nylén.

”Verkar vara någon form av vendetta”

Det finns inga uppgifter om att de tidigare trakasserierna kan kopplas till den misstänkte mordbranden. I nuläget är ingen misstänkt för skadegörelsen som skedde för några veckor sedan. Att de tidigare incidenterna har ett samband är dock högst sannolikt, menar Christian Nylén.

– Det verkar vara någon form av vendetta eller dispyt som kan ha pågått i flera år, säger han.

Ingen människa ska ha kommit till skada i branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer