• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Polisen undersöker en misstänkt mordbrand i Uddevalla. Foto: Robert Betzehag / Rescue foto

Misstänkt mordbrand i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i en lägenhetsdörr i ett flerfamiljshus i Uddevalla. Polisen misstänker mordbrand.

Det var 06.17 som larmet kom in om en brand på Göteborgsvägen i Uddevalla.

– Det var boende som ringde och sa att det brann på nedervåningen. Alla åtta boende i huset är ute, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region väst.

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden och bilder från platsen visar att det har brunnit i en lägenhetsdörr, vilket skulle kunna tyda på ett attentat.

Inleder utredning

En ruta ska också vara krossad vid entréporten.

– Vi har spärrat av platsen och inleder en förundersökning om mordbrand. Det är ännu oklart vad som har hänt, säger Stefan Lång, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Ingen är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.