Foto: SVT/Google Earth

Misstänkt mordbrand på pizzeria i Kungälv

Publicerad

Polis och räddningstjänst tvingades rycka ut i Kungälv när det började brinna i en pizzeria under morgonen. Polisen misstänker att branden är anlagd och har kallar ärendet för en mordbrand.

Strax efter halv tre på morgonen kom larmet om rökutveckling i en pizzeria i Kungälv. Enligt polisen befann sig då åtminstone två personer inne i lokalerna. Men personerna lyckades ta sig ut, och räddningstjänsten kunde på kort tid släcka branden och förhindra att den spred sig till andra verksamheter som huserar i samma byggnad.

Enligt polisen misstänker man nu att branden var anlagd, framförallt eftersom flera rutor i lokalen tros ha krossats innan branden startade. Polisen har dock inte gripit någon misstänkt för händelsen. Under morgonen var platsen fortfarande avspärrad och polisen väntade på att kunna göra en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.