Två misstänkta mordförsök i Frölunda – unga män knivskurna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern och en i 18-årsåldern har blivit knivskurna i Frölunda. Polisen har i nuläget ingen gripen. Men en ung man har anhållits i sin frånvaro misstänkt för det första dådet.

– Vi jobbar febrilt för att försöka få fast dem som gjort det här, säger Peter Adlersson, presstalesperson i polisregion Väst.

Den första knivskärningen inträffade vid 13.30-tiden under torsdagen. Mannen ska ha kommit in till en vårdcentral på Frölunda torg och efter det körts till Sahlgrenska.

– Han är knivskuren i magen och kördes till Sahlgrenska där han nu opereras. Läget är allvarligt, men stabilt, det är det vet, säger Peter Adlersson.

Polisen har spärrat av den knivskurnes lägenhet, för teknisk undersökning och arbetar just nu med att reda ut vad som har hänt. Det finns ännu ingen gripen.

– Vi har inte kunnat prata med offret, men vi har pratat med en del vittnen och jobbar febrilt för att försöka få fast den som gjort det, säger Peter Adlersson.

Ny knivskärning i närheten

Bara fyra timmar senare var det dags igen, denna gång i Grimmered. Där knivskars en man i 18-årsåldern.

Finns det något samband mellan händelserna?

– Det vet vi inte i nuläget, säger Peter Adlersson.

Skadeläget är i nuläget oklart.

– Vet inte så mycket om skadeläget, men vi vet att den skadade kunde ringa till SOS själv, säger Peter Adlersson.

Inte heller i denna händelse har polisen någon misstänkt person.

– Vi knackar dörr och försöker arbetar oss fram en bild och händelseförloppet, säger han.

En förundersökning om misstänkt mordförsök har inletts i samband med båda knivskärningarna.

På onsdagskvällen var teknisk undersökning på båda platserna klara.

– Vi har haft ett antal förhör, vi får se vad det ger. Vi fortsätter arbetet under natten och imorgon. Vi ser väl inte direkt något samband mellan de två händelserna men det får utredningen visa, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.