Misstänkt mordförsök i Göteborg – man hittad svårt skadad i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern knivskars svårt i en lägenhet i Kungsladugård i Göteborg, sent på onsdagskvällen. På plats inne i lägenheten kunde polisen gripa en man, ungefär lika gammal, som nu är misstänkt för mordförsök.

Strax efter klockan 23 på onsdagskvällen skickades polis, räddningstjänst och ambulans till Ståthållaregatan, i Göteborg, efter larm om att minst en person skulle vara knivskuren inne i en lägenhet.

– Vi påträffade där en skadad person, och han har skurits med något vasst föremål. Det har nämnts att det varit en kniv inblandad, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Mannen ska ha fått åtminstone ett hugg, och skadats i bålen och ljumsken.

– Läget ska ha varit allvarligt, för det hade varit ganska kraftigt blodflöde. Men han är förd till Sahlgrenska (sjukhuset) nu, och vårdas där, säger Ann-Christin Löfstrand.

”Får anta att de kände till varandra”

I samband med insatsen grep polisen en man, även han i 50-årsåldern, på plats i lägenheten. Den mordförsöksmisstänkte mannen hade vid gripandet lättare skador. Det är inte helt klarlagt vilken relation de båda männen haft till varandra, men:

– Man man får ju anta att de kände till varandra så att säga, de var ju i samma lägenhet, säger Löfstrand till SVT Nyheter.

Det är i nuläget oklart vad som hänt i lägenheten under kvällen, men polisen har spärrat av och genomför under natten en tekniskt undersökning och knackar dörr i området.

Den skadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus på torsdagmorgon och hålls nedsövd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.