Foto: SVT / Thomas Singer

Misstänkt mordförsök i Göteborg – man stucken flera gånger

Uppdaterad
Publicerad

En man med flera stickskador i kroppen hittades i Bergsjön under lördagseftermiddagen. Efter ett sökpådrag under lördagskvällen anmälde sig en person frivilligt som gärningsman.

Det var vid 17-tiden under lördagen som polisen fick in flera samtal från Bergsjön i Göteborg.

– Vi fick in ett antal samtal om ett bråk där, och det visade sig att det var en knivskärning, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Flera patrullbilar

Polisen var under lördagskvällen på plats i Bergsjön med åtta patrullbilar, berättar Morten Gunneng. Där spärrade man av ett område i närheten av en lekplats och höll vittnesförhör.

– Det finns ett antal vittnen till händelsen, av varandra oberoende, säger Morten Gunneng.

Har ni signalement på gärningsmannen?

– Vi kan säga såhär, vi har väldigt bra uppgifter att gå på.

Allvarliga skador

Den skadade mannen har förts till sjukhus med ambulans. Han vårdas nu där för sina skador.

– Han har blivit rejält skuren och har allvarliga skador. Han har fått flera stycken stick av ett stickvapen, oklart var på kroppen.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordförsök.

Under kvällen ska en person ha lämnat över sig själv till polisen, och menat att det var han som var skyldig till mordförsöket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.