Misstänkt mordförsök i Uddevalla – skott genom fönster

Publicerad

Det var strax efter klockan tre natten till lördagen som polisen larmades till en lägenhet i Tureborgsområdet i Uddevalla efter att skott avlossats och krossat ett lägenhetsfönster.

– Vi vet ännu inte exakt vad som skjutits in och ska genomföra en teknisk undersökning under dagen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen var de boende hemma i lägenheten när något skjutits in och gjort ett hål i en ruta. Men exakt vad som har avfyrats vet man ännu inte och en teknisk undersökning kommer att genomföras under dagen för att kartlägga händelsen.

– Vi har hållit förhör, och en anmälan gällande försök till mord har upprättats. Det finns dock i nuläget ingen misstänkt för händelsen och de boende har heller ingen hotbild mot sig, säger Anna Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.