Thomas Fuxborg är polisens presstalesperson. Foto: SVT/Polisen

Misstänkt mordförsök – ung man hittad utomhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades svårt skadad utomhus i Vänersborg sent på fredagskvällen. Två män i 25-årsåldern har anhållits misstänkta för mordförsök.

Larmet om en skadad man utomhus i Vänersborg kom klockan 22.38 på fredagskvällen. På en trottoar hittade polisen mannen, som var svårt knivskuren, och han fördes till sjukhus.

– Han var vaken och talbar men skadeläget bedöms som allvarligt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen.

Misstänkts ha knivskurits i lägenhet

Den misstänkta brottsplatsen är en lägenhet i närheten av platsen där mannen hittades, enligt polisen. Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.

– Vi märker att det platsen där han hittas inte är själva brottsplatsen, utan fyndplatsen. Just nu vet jag inte om det är offret som kommit med de uppgifterna, men vid såna här fall så uppstår det ofta blodspår som kan leda till en misstänkt brottsplats, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Nya förhör väntar under lördagen

Polisen inledde under natten en förundersökning om mordförsök. Två män i 25-årsåldern misstänks för brottet. De anhölls efter förhör av åklagare, och kommer att förhöras på nytt under dagen.

Har de misstänkta någon relation till offret sen tidigare?

– Det är det vi får titta på nu, och försöka få fram en motivbild till det som hänt, säger Thomas Fuxborg.

Offrets tillstånd allvarligt men stabilt

Har ni kunnat förhöra den knivskurne mannen?

– Han är ju kritiskt skadad, så det kan dröja innan vi har möjlighet att höra honom, säger Thomas Fuxborg.

För TT uppger NU-sjukvården att läget bedöms vara allvarligt men stabilt för mannen. Vid halv tolv-tiden på lördagen uppger polisen att en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen har inletts. Polisen knackar också dörr i området, och efterlyser iakttagelser och tips från allmänheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.