Foto: Joakim Eriksson / Agena Foto

Efter flera misstänkta sabotage – västsvenska kommuner i krismöte

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens misstänkta sabotage gör att Länsstyrelsen i Västra Götaland nu kallar till krismöte med kommunerna.

På torsdagen upptäcktes att en mast gått av på vattentornet i Stenstorp utanför Falköping. Det fanns misstankar om att masten utsatts för ett sabotage. Under fredagen kunde polis avfärda de misstankarna.

Den senaste veckans misstänkta sabotage och störningar i  samhällsfunktioner har dock skapat stor oro i kommunerna om vad det är som händer.

Därför har Länsstyrelsen i Västra Götaland kallat till ett krismöte där samtliga västsvenska kommuner ska få information från flera myndigheter, bland andra Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Säpo och polisen.

– Händelserna har skapat oro och spekualtioner om vad som händer, och om alla incidenter hänger ihop. Det finns ett stort informationsbehov och vårt ansvar är att hjälpa kommunerna att få en bättre bild av vad som sker, säger Patrik Jansson, tjänsteman i beredskap på Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Mötet kommer att hållas genom en telefonkonferens under fredag förmiddag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sabotage av master

Mer i ämnet