Foto: SVT

Fyra anhållna efter misstänkt skottlossning på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer larmade polisen vid 22.15-tiden på måndagen, med uppgifter om att en skottlossning ägt rum i Brämaregården på Hisingen i Göteborg. Fyra personer har under natten anhållits, men polisen har inte hittat någon som skadats i skottlossningen.

De fyra anhållna personerna är i 25-årsåldern, och anhölls efter att de förhörts under kvällen. Ett eller flera vittnen ska enligt polisen ha sett ett vapenliknande föremål riktas mot någon person därför utreds fallet under rubriceringen mordförsök.

– Det finns olika personer som har hört och sett lite olika saker. Vi har varit på plats under natten och pratat med vittnena, och också sökt med hund efter spår, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen.

Polisens tekniker arbetade också på platsen för att försöka säkra spår, ett arbete som skulle återupptas under morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.