Foto: SVT

Moderaterna säger nej till Hamnstaden i Lidköping

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Lidköping säger nu nej till Hamnstaden. Tidigare har man stöttat idéen om att bygga sjönära bostäder på gammal industrimark. Men markföroreningar gör att de ekonomiska kalkylerna för att bygga på marken väntas stiga i höjden.

Markföroreningar utan en kalkyl för saneringskostnader och bristande utredningsunderlag för ett nytt reningsverk gör att Moderaterna i Lidköping vänder projektet Hamnstaden ryggen. Detta trots att röjningsarbete på industrimarken redan kostat kommunen stora summor.

– Det är bara växelpengar i jämförelse mot vad hela projektet skulle kosta, säger Bertil Jonsson (M), oppositionsråd i Lidköping.

Kommunstyrelsens ordförande i Lidköping, Kjell Hedvall (S), ser Moderaternas svängning i frågan som ett utspel från en falang inom partiet och att det inte påverkar genomförandet av första etappen av Hamnstaden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2014: Västsverige

Mer i ämnet