Öppet vatten-simmaren Christopher Jedel från Mölndal. Bilden är från Vansbrosimningen 2017, men även i år slog han till med ett bra resultat. Foto: SVT

Mölndalssimmaren blev snabbaste svensk i Vansbrosimningen

Publicerad

Christopher Jedel lägger mycket tid på simningen samtidigt som han läser på Göteborgs universitet. Träningen gav resultat i Vansbro i helgen.

Inom simkretsar är Jedel mest känd som en av Sveriges bästa långdistanssimmare i bassäng. 2017 gjorde han sitt första lopp i öppet vatten i samband med SM i Borås. Sedan slog han till med ett riktigt bra lopp på Vansbrosimningen även det året och kom tvåa. Även i år var Christopher Jedel med i slutstpurten.

Vinnare från Japan

Japanen Yasunari Hirai vann årets upplaga av Vansbrosimningen, herrklassen. Han avverkade de tre kilometrarna på tiden 29 minuter, 40 sekunder och 2 tiondelar.

Men det var en knapp seger. I mål simmade fyra personer mer eller mindre samtidigt – tvåan Marcel Schouten från Nederländerna var en tiondels sekund långsammare, trean Dario Verani från Italien ytterligare tre tiondelar efter och fyran Christopher Jedel ytterligare tre tiondelar. Jedel, från Mölndal, blev därmed bäste svensk.

Stort startfält

På damsidan vann fransyskan Caroline Jouisse, hon simmade i mål på 32.06. Ellen Olsson kom tvåa på 33.38 och var bästa svenska.

Omkring 8 000 simmare genomförde loppet i Västerdalälven, som är en del av ”En svensk klassiker”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.