Polisen har spärrat av platsen på Kristineberg i Borås där en man knivskars i ryggen. Foto: Joakim Eriksson/agena foto

Mordförsök i Borås – man knivskars i ryggen

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer är anhållna efter att en man utsatts för ett misstänkt mordförsök i stadsdelen Kristineberg under måndagskvällen.

Strax innan klockan åtta på måndagskvällen blev en man knivskuren i Borås. Han har själv berättat för polisen att en annan man skar honom i ryggen och sedan lämnade platsen.

Den skadade, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning, och letade i ett par timmar efter gärningsmannen.

– Vi har en del uppgifter att gå på vad gäller det. Vi är kvar på platsen och har sökt med hund också, sa Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst under måndagskvällen.

Tre anhållna

Tre personer är nu anhållna, rapporterar P4 Sjuhärad. En av dem är misstänkt för mordförsök och två för skyddande av brottsling. Enligt radion är mannen allvarligt skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.