Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Fyra mordförsök i Västsverige senaste dygnet – kvinna i Frölunda allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen och natten till fredag skedde det fyra mordförsök i tre västsvenska städer – Göteborg, Uddevalla och Vara. En kvinna i Göteborg uppges vara allvarligt skadad.

En kvinna hittades svårt skadad i Västra Frölunda i Göteborg strax innan midnatt. Hur skadorna har uppkommit är i nuläget oklart men en förundersökning gällande försök till mord eller dråp är upprättad.

– Det är inte helt solklart hur de här skadorna har uppkommit, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

Kvinnan fördes till sjukhus med allvarliga skador. En person greps av polisen men släpptes sedan av åklagare.

Mordförsök i Vara

Under torsdagskvällen larmades polisen till en plats i centrala Vara där två kvinnor bråkade och där den ena misstänks ha försökt strypa den andra. Den misstänkta kvinnan, som är i 35-årsåldern, är förd till sjukhus för vård.

Skottlossning mot bostad

Vid 03-tiden larmades polisen om en skottlossning mot en bostad i Uddevalla. När polisen senare kom till platsen hittade de flera skotthål i ytterdörren. En förundersökning gällande försök till mord är upprättad. Ingen är ännu gripen.

– Det hade gått åtminstone tre och en halv timme från det att skotten hördes tills att vi var där så av naturliga skäl var gärningspersonerna inte kvar på platsen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Stickskador i kroppen

Omkring 04.40 på fredagsmorgonen sökte sig två män med stickskador till Uddevalla sjukhus. Båda är nu gripna misstänkta för försök till mord.

– Den ena är allvarligt skadad och den andra är skadad. Båda är gripna och vi utreder nu om de har tillfogat varandra skador eller om det är någon utomstående, säger Fredrik Brax, chef grova brott hos polisen Fyrbodal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.