Foto: Robert Betzehag

Mordmisstänkt i Trollhättan släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 55 årsåldern som var skäligen misstänkt för mordet på en man i Trollhättan i fredags har släppts på fri fot. Samtidigt har ännu en misstänkt, denna gång på sannolika skäl, anhållits. Det är en kvinna i 40-årsåldern som misstänks för mordet.

Det var på fredagsmorgonen den 4 september som en man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i centrala Trollhättan. En man anhölls samma dag misstänkt för mordet, men släpptes alltså under måndagen.

”Mindre intressant”

– Jag kan inte riktigt gå in på varför han släppts. Men vi nu kommit till ett läge där vi anhållit en annan person och då blev han mindre intressant, trots att han fortfarande är misstänkt, säger Sten-Rune Timmersjö.

Mordet i Trollhätan

Personen som anhölls under söndagsmorgonen var en kvinna i 40-årsåldern, som är misstänkt på sannolika skäl för mordet på 30-åringen.

Alla tre bekanta

– Allt vi kan säga om kvinnan, förutom åldern, är att hon är hemmahörande i Fyrbodal. Hon har förhörts under dagen och hon förnekar brott, säger Timmersjö.

Har hon någon koppling till 55-åringen?

– Det kan man säga att hon har. De båda misstänkta och offret är bekanta alla tre, men jag vill inte kommentera på vilket sätt.

I lägenheten där mannen hittades död bor en kvinna som har behov av hemsjukvård. Hon är inte misstänkt för inblandning i mordet på 30-åringen. Hon har nu flyttats till ett annat boende.

Hur mannen har dödats har polis och åklagare ännu inte velat gå in på.

– Skadorna tyder på att det handlar om ett mord, säger åklagare Daniel Edsbagge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Trollhätan

Mer i ämnet