En liten sinnesundersökning har kommit fram till att det kan misstänkas att den misstänkte pojkvännen led av en allvarlig psykisk störning vid tillfället för det misstänkta mordet. Foto: TT/Faksimil

Mordmisstänkte pojkvännen kan lida av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänkt för mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla kan lida av en allvarlig psykisk störning, enligt ett utlåtande från Rättsmedicinalverket. Om han fälls för mordet och en större undersökning bekräftar att han lidit av en psykisk störning kan han komma att dömas till rättspsykiatrisk vård.

Rättsmedicinalverket bedömer att pojkvännen både kan lida av en allvarlig psykisk störning nu – och vid tidpunkten för det misstänkta mordet, något som Sveriges radio P4 Väst var först med att rapportera. Det är en mindre sinnesundersökning som gjorts, och den väntas nu följas av en större rättspsykiatrisk undersökning.

Den 17-åriga flickans pojkvän är på sannolika skäl misstänkt för mord, och sitter för närvarande häktad.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Sökandet efter den försvunna flickan pågick intensivt i tio dagar innan polisen meddelade att en kroppsdel som visat att flickan inte längre kunde vara vid liv hittats. Några dagar in i letandet greps den misstänkte mannen som är i 20-årsåldern.

SVT Nyheter Väst har sökt åklagarna i fallet, som inte har gått att nå för en kommentar. Den misstänkte mannes advokat har också avböjt att kommentera det hela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet