Faraj Semmo är ordförande för Göteborg Moské och en av initiativtagarna till projektet. Foto: TT / Privat

Moskéns coronadrag – erbjuder vaccin efter fredagsbönen

Uppdaterad
Publicerad

Flera aktörer har under en längre tid gått ihop för att tillsammans få fler att vaccinera sig mot covid-19 och under fredagen erbjöds det vaccinering utanför Göteborgs moské, som ett steg i arbetet.

Efter dagens fredagsbön i Göteborgs Moské kunde flera av besökarna kombinera sitt besök med att få sin första spruta vaccin mot Covid 19. Det är ett samarbete mellan flera aktörer där man gått ihop för att öka möjligheten för människor att kunna ta sitt vaccin.

– Det är ett bra tillfälle i samband med fredagsbönen att nå ut till många, säger Eva Öfwerman, verksamhetschef för Bräcke diakonis mobila team.

För två veckor sedan var Bräcke diakoni och Västra Götalandsregionen på plats i Göteborgs moské för att informera om vaccinationen och för att skapa förtroende. Och under fredagen anlände bussen till parkeringen.

– Det har varit en väldigt bra samverkan mellan oss. Imamerna tar upp i sin predikan att vi finns här och att man enkelt kan gå förbi och få sitt vaccin efter att bönen är slut, säger Eva Öfwerman.

Nå svårnådda grupper

Samarbetet är ett försök att ytterligare kunna nå ut till så kallade svårnådda grupper. Enligt Faraj Semmo, ordförande för Göteborgs moské, var det en självklarhet att hjälpa till i kampen mot covid-19.

– Göteborgs moské har varit några av de första som tog ansvar och stängde ner moskén och så vidare och vi tycker att vi fortsätter på det spåret och uppmuntrar för att få fler vaccinerade för hela samhällets skull, säger Faraj Semmo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.