Stefan Lindström har lagt hundratals timmar under pandemin på att skapa ny musik. Foto: SVT

Musiken blev vägen ut ur depressionen

Uppdaterad
Publicerad

Ensamheten och isoleringen under pandemin gjorde att Stefan Lindström föll in i en djup depression. Vägen ut i ljuset igen gick genom musiken, då han lyckades vända sitt mörker till skaparglädje.

I klippet får du höra Stefan Lindström om sin stora passion för musiken.

Förra året insåg Stefan Lindström att han behöver musiken mer än någonsin när han blev utskriven från sjukhuset efter att ha lidit av en djup depression under sommaren.  

Coronaviruset i Västsverige

– Jag plockade upp fiolen direkt när jag kom hem och började lägga ett komp, säger han.

Ägnar tiden åt att skapa musik

Innan pandemin var Stefan Lindström ute och spelade flera gånger i månaden i olika sammanhang, och var även bokad som artist till Stockholm Pride. Men när allt blev inställt förändrades tillvaron drastiskt och istället blev han kvar i lägenheten hemma i Surte, och han tappade tron på framtiden.

– Jag insåg att jag behövde ägna mig åt någonting, och jag började sätta ihop några melodier jag haft i huvudet sedan tidigare, säger han.

Resultatet blev tillräckligt för att släppa en ep till sommaren. Nu längtar Stefan Lindström efter att även komma ut och turnera igen.

– Jag saknar ljudet av applåder, säger han.

Varje dag kommer vi åka ut och träffa nya personer som får berätta hur pandemin påverkar deras vardag. Vill du att pandemipatrullen ska besöka dig? Hör av dig till oss via formuläret nedan – eller skicka in en egen video, så kanske det är just DIG Pandemipatrullen åker till härnäst!

Klicka här för att komma till frågeformuläret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet