Bilden är en arkivbild. Foto: TT

Nattlig biljakt slutade i diket

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en bil inte velat stanna tog polisen upp jakten. Färden gick från centrala Munkedal. Till slut körde den undflyende personbilen i diket.

Upprinnelsen till jakten var att en polispatrull försökte stoppa en personbil i centrala Munkedal. Men föraren struntade i polisen. Personbilen körde vidare och jakten inleddes. För att kunna stoppa bilen beslutade vakthavande befäl att polisen fick använda spikmatta. Men det behövdes aldrig. Bilen körde i diket. Enligt polisen ska ingen ha skadats.

– Med tanke på att föraren är påverkad av droger så är det oerhört viktigt att vi får stopp på en sådan bil. Och att han inte kör ihjäl någon, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

En person på fri fot

Tre personer lämnade bilen. En person togs om hand omgående av polisen. Något senare en till. Men den tredje personen som flydde platsen hittas inte. Polisen har sökt efter personen med hund, men utan resultat.

– Vi fortsätter med den utredning som vi har så får vi se om vi kan få fram uppgifter på vem han var, säger Stefan Gustafsson.

Hittade narkotika

När polisen sökte igenom personbilen hittade de en en relativt stor mängd narktotika. Enligt Stefan Gustafsson så handlar det om cannabis. Föraren av bilen misstänks nu för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott.

Den kvinna som varit i bilen fick lämna platsen. Enligt polisen kan hon inte knytas till några brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.