Över 25 000 har skrivit på namninsamlingen som Jakob Granqvist startade den 10:e februari. Foto: SVT/Olivia Markström

Nedläggningen av nattågen engagerar tusentals

Uppdaterad
Publicerad

Reaktionerna på beslutet att stoppa nattågen från Göteborg till Jämtland/Norrbotten/Narvik har varit kraftiga och det har startats namninsamlingar för att stoppa nedläggning av nattågen till och från Göteborg samt till Jämtland.

På bara tre dagar har cirka 25 000 personer skrivit på namninsamlingen som vill stoppa nedläggningen av nattåget till och från Göteborg. Jakob Granqvist, 30, som bor i Luleå var den som startade namninsamlingen säger att han är överväldigad över hur snabbt så många skrivit på – men att det också visar att tågen är viktiga.

– Jag hoppas verkligen att detta når fram till våra beslutsfattare, och om inte kommer jag att göra det som står i min makt för att det ska ske, säger han.

Infrastrukturministern vill inte uttala sig

SVT Nyheter Väst har sökt infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) för en kommentar angående nedläggningen av nattågen, men i nuläget väljer han att inte uttala sig. I ett sms skriver Tomas Eneroths (S) pressekreterare:

– De anbudsgivare som inte vunnit upphandlingen har tio dagar på att överklaga beslutet, så vi väljer att inte uttala oss i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer