Anders Kullbratt, biträdande sjukhusdriektör vid Näl i Trollhättan Foto: SVT

Neonatalvårdsbygge i Trollhättan stoppas – kostnader skenar

Publicerad

Från 79 till 115 miljoner. Kostnaderna för den tänkta ombyggnationen av neonatalvården på sjukhuset Näl i Trollhättan skenar. Nu har bygget pausats – bara en månad innan byggstart.

Det var tidningen Bohusläningen som var först med att rapportera räknemissen för om- och tillbyggnaden av neonatalvården på Näl.

– Jag fick veta det här i förrgår och blev alldeles kall. Jag förstår ingenting och har aldrig varit med om en liknande situation så nära byggstart, säger Anders Kullbratt, biträdande sjukhusdriektör, till tidningen.

Hur kostnadsberäkningarna från Västfastigheter kunnat bli så fel är okänt i nuläget. Anders Kullbratt har tillsatt en utredning.

– Vi är bekymrade, det här är små sköra barn som har väntat på en bättre miljö, säger han till SVT Nyheter Väst.

Det är inte första fördyringen som drabbar NÄL. Tididgare i år blev det stopp även för ett planerat psykiatricentrum, vilket SVT berättat om tidigare. Då handlade det om en fördyring från 430 till 989,6 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer