Foto: Gorm Kallestad/TT

Nevs får inte använda namnet Saab

Uppdaterad
Publicerad

Biltillverkaren Nevs får inte fortsätta att tillverka bilar under varumärket Saab.

Biltillverkaren Nevs får inte fortsätta att tillverka bilar under varumärket Saab. Försvarskoncernen Saab AB som äger namnrättigheterna säger nej, uppger företaget nu för Ekot.

– Det pågår ingen dialog med Nevs om att de ska få fortsätta att använda varumärket Saab och det har det inte gjort på ett tag, säger Saab AB:s presschef Sebastian Carlsson till Ekot.

Nevs

När Nevs köpte Saab Automobiles konkursbo för tre år sedan förhandlades ett avtal mellan Nevs och Saab AB om att att den förre skulle få använda varumärket Saab. Men rätten att använda namnet Saab drogs tillbaka när Nevs fick ekonomiska problem förra året och företaget gick in i rekonstruktion.

Epok går i graven

Att Saab AB nu stoppar Nevs från att fortsätta att använda varumärket Saab betyder att det inte ser ut som att det kommer byggas några fler Saab-bilar i Trollhättefabriken och att en epok därmed går i graven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nevs

Mer i ämnet