Foto: David Skarland/DAVID-S FOTO

Nioåring misstänks för butiksbrand

Uppdaterad
Publicerad

Den brand som rasade i en matbutik i centrala Borås i början av juli misstänks ha anlagts av en nioåring.

Ingen människa skadades vid branden, men flera fick springa från platsen när skyltfönster exploderade. Butiken blev totalförstörd. Några rum på ett närliggande hotell blev också rökskadade.

En nioårig pojke misstänks nu för att ha anlagt branden.

– Det är via övervakningsfilmer som vi har de misstankarna. Vi har en tydlig bild över händelseförloppet via just övervakningskameror och den tekniska undersökningen, säger Stina Frenning som är jourhavande förundersökningsledare på polisen till SVT Nyheter Väst.

LÄS MER: Rutorna exploderade vid storbrand i Borås

Via butikens övervakningssystem har man också kunnat slå fast att branden startade där tändvätskan förvarades, och upptäckta den misstänkte. Pojken var i butiken tillsammans med en vuxen.

Polisen har lämnat över ärendet till åklagare. Pojken kan inte straffas, men det kan bli en så kallad bevistalan inför domstolen för att klargöra vad som skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.