Foto: SVT/ArkivVisa alla (2)
Visa alla (2)

Beslut om kortare arbetsdag skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget beslut under torsdagen i frågan om sex timmars arbetsdag på Svartedalens äldreboende. Kommunfullmäktige väntas istället fatta beslut i maj.

Under torsdagskvällen skulle kommunfullmäktige i Göteborg besluta om projektet med förkortad arbetstid på Svartedalens äldreboende på Hisingen skulle avslutas eller inte.

SVT nyheter Väst har flera gånger tidigare berättat om pilotprojektet som har väckt uppmärksamhet även internationellt och som både boende och personal uppskattat.

Kan avslutas tidigare

Försöket skulle egentligen pågått året ut. Men efter en motion från Moderaterna hotade den borgerliga alliansen med stöd av SD att avsluta det tidigare.

Under torsdagseftermiddags samlades medlemmar i Kommunal och anställda på Svartedalens äldreboende i centrala Göteborg för att protestera mot att i förtid avbryta projektet.

Beslut i frågan väntas tas på nästa fullmäktigemöte 12 maj.     

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sex timmars arbetsdag i Göteborg

Mer i ämnet
Mer Väst
Mer Nyheter
Foto: SVT/Arkiv
Medlemmar i Kommunal protesterade i centrala Göteborg under torsdagen mot planerna att avsluta projektet. Foto: SVT