Nya morgonsändningar i SVT. Foto: SVT

Nu startar SVT Nyheter Västs nya morgonsändningar

Uppdaterad
Publicerad

Från och med måndag startar SVT Nyheter Västs nya morgonsändningar. I sändningarna med nytt utseende kommer de lokala reportrarna få ett större utrymme.

När SVT:s nya satsning Morgonstudion börjar den 28 augusti ska den vara mer fokuserad på nyheter. För att passa in i det nya morgonblocket förändras också SVT Nyheter Väst.

– Vi kommer att trimma in de lokala nyhetssändningarna under sommaren, säger Josefin Ziegler, redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Nyheter Väst.

– SVT har varit bra på att ha med sig nyhetspubliken i tv på kvällarna. Med den nya Morgonstudion hoppas vi kunna få med publiken från morgonen och hela dagen, både i tv och i appen.

Nytt utseende

För SVT Nyheter Västs publik betyder det ett nytt utseende från och med måndag morgon.

– Den stora skillnaden för tittarna är att vi får plats med mer information och bli mer framåtsyftande mot nyhetsdagen. Istället för programledare kommer man möta reportrarna i bild oftare, säger Josefin Ziegler.

LÄS OCKSÅ: Så sänder vi nyheterna i sommar

Kvällarna som vanligt

– Det som är bra med det här formatet är att det kommer gå snabbare att uppdatera innehållet när något nytt händer under morgonen.

På kvällarna kommer programledarna synas som vanligt i tv-rutan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.