Den färskaste tillskottet på djurparken tillsammans med mamma Dudu. Foto: Borås djurpark

Ny bebislycka på Borås djurpark

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till midsommarfirandet har det blivit tillökning på Borås djupark. Under natten föddes en frisk och kry liten elefantkalv.

Klockan hade nästan slagit tre på midsommaraftonsmorgon när elefantkon Dudu födde en liten kalv. Det är hennes femte kalv och både mamma och hennes nya kalv mår bra.

– Kalven stod upp på morgonen och diade. Det är det viktigaste vi tittar efter, så allt verkar ha gått bra, säger Tommy Alexandersson, elefantskötare på djurparken.

LÄS MER: Dramatisk start för elefantunge

Tätt födda

För elefanter gör att det nya tillskottet att det blir en speciell sommar på savannen. Tidigare i år under påskhelgen föddes en kalv som heter Chindi som nu alltså får en färsk lekkamrat att springa runt med.

– Det är första gången vi är med om det föds kalvar så tätt ihop. Så de äldre elefanterna får nog mycket att stå i när de blir fart på dem om några veckor, säger Alexandersson.

Även orangutangungar

Men det är inte bara elefanterna som blivit fler. I lördags för en vecka sedan födde orangutangen Sabine en liten bebis som vägde strax över ett kilo.

LÄS MER: Orangutangunge välkomnas till världen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.