Foto: Adam Ihse/TT

Ny miljonstämning mot Bert Karlsson

Publicerad

Bert Karlssons bolag Jokarjo, som driver asylboenden, stäms på närmare 22 miljoner kronor för slitage och skadegörelse på en anläggning i Strömstad.

Det handlar om knappt 11 miljoner för skadorna och lika mycket till i dröjsmålsränta under tiden som anläggningen inte kan användas, enligt stämningsansökan som lämnats in till Skaraborgs tingsrätt.

”Onormalt omfattande slitage”

Jokarjo, där Karlsson är vd, hyrde fram till i mars i fjol 49 lägenheter, sju stugor och fler andra byggnader av bostadsföreningen som har lämnat in stämningen. Enligt stämningsansökan har anläggningen utsatts för ”onormalt omfattande slitage” och skadegörelse, vilket bolaget har vägrat att betala för.

Jokarjo, som 2016 gjorde en vinst på drygt 122 miljoner kronor, har varit inblandat i flera liknande tvister och stämts på miljonbelopp som bland annat rör en gård utanför Mariestad och ett församlingshus utanför Uppsala.

Planerar stämma Migrationsverket

Samtidigt har Karlsson aviserat att han planerar att stämma Migrationsverket på ett mångmiljonbelopp för avtalsbrott, på grund av ett beslut att avveckla de privata asylboendena.

SVT Nyheter Väst har pratat med Bert Karlsson, som inte vill kommentera händelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bert Karlsson

Mer i ämnet