Många protesterade mot nedläggningen av Nuntorp. Nu finns en möjlighet att skolan räddas. Foto: SVT

Ny öppning för naturbruksgymnasium

Uppdaterad
Publicerad

Hushållningssällskapet kan bli räddningen för Nuntorps naturbruksutbildning.

Naturbruksgymnasiet i Nuntorp var nere för räkning efter politikernas besked om nedläggning tidigare i höst. Nu kommer beskedet att skolan kan komma att drivas vidare – som friskola. Det är Hushållningssällskapet Väst som vill se en fortsättning för skolan.

Tvärtemot regionen ser man en ljusning för naturbruksutbildningar. I ett pressmeddelande skriver organisationen att man under hösten utrett det lokala intresset och kommit fram till att en naturbruksutbildning har en given plats i Dalsland. Just nu filar man på en ansökan till Skolverket om skolstart hösten 2017.

Det var i september som regionfullmäktige, trots protester, fattade beslutet att lägga ner tre av regionens sju naturbruksgymnasier. Enbart skolorna i regionens östra delar kommer att drivas vidare i regionens regi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer