Två personer har gripits och är skäligen misstänkta för mord. En av dem greps i Mellerud och den andre ska ha kommit in till en polisstation någonstans i västsverige. Foto: Robert Betzehag

Nya gripanden i misstänkt mordfall i Mellerud

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndagen knivskars en man så illa i Mellerud att han senare avled av sina skador. Nu har polisen anhållit ytterligare tre män för deras inblandning i bråket som ska ha skett mellan två gäng.

Totalt är sex män misstänkta för inblandning i mordet alternativt dråpet på en man i Mellerud, fem av männen är anhållna. Bråket skedde under natten mot måndagen, då två gäng bestående av män i 20-30-årsåldern träffades i centrala Mellerud.

Enligt polisen så släpptes en av männen efter förhör, men är fortfarande misstänkt.

Tre män körde med den skadade mannen i bil till sjukhuset i Bäckefors, men sjukvårdspersonal kunde inte rädda mannens liv.

Männen som nu är anhållna är i 20-årsåldern och hemmahörande i kommunen och de är misstänkta för mord alternativt dråp.

Femte person anhållen

En femte person anhölls under eftermiddagen vilket P4 Väst var först att berätta om.

– Han var anhållen i sin frånvaro och dök upp på en polisstation i ett annat distrikt och sa att han hade en historia att berätta, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens grova brott i Fyrbodal till SVT Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.