Lena Ag blev generaldirektör för den nya Jämställdhetsmyndigheten. Foto: ESTER SORRI/SVT

Nya Jämställdhetsmyndigheten läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Den nya Jämställdhetsmyndigheten som ligger i Angered i Göteborg läggs ner. Myndigheten bildades den 1 januari i år och får nu ett år på sig att avveckla verksamheten.

Jämställdhetsmyndigheten kommer att lägga ner. Det blir en konsekvens av att riksdagen röstat igenom Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag, skriver P4 Göteborg.

– Vi kommer att minska utrymmet med 40 miljoner kronor till myndigheten för 2019 och det blir inga pengar för 2020. Det innebär att man får ett år på sig att avveckla verksamheten, säger Hans Rothenberg, moderat riksdagsman från Göteborg, till radiokanalen.

Har ett 50-tal anställda

Jämställdhetsmyndigheten är lokaliserad till Angered i norra Göteborg och har ett 50-tal anställda. Den bildades den 1 januari 2018.

– Jag vill avvakta med att dra slutsatser tills Arbetsmarknadsutskottet behandlar vårt utgiftsområde i nästa vecka, men kan konstatera att Jämställdhetsmyndigheten har efterfrågats i många år av flera aktörer, partier och organisationer för att effektivisera och följa upp jämställdhetspolitiken, säger Lena Ag, generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten i en kommentar till TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer