Är det krångligt att ta sig fram i stan? Vänta bara... Foto: SVT

Nya omvägar i Göteborg i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Tycker du att det är krångligt i Göteborgstrafiken?

Njut!

För så här smidigt är det inte länge till.

 – Denna sommar tror jag det kommer fungera ganska bra, däremot vet vi att det kommer hända mer nästa år, säger Helena Lans, samordnare på Göteborgs stad.

Redan nu på måndag startar tre byggprojekt som påverkar trafiken, bil som båt. Och spårvagnarna till Hisingen förstås.

För trots att Götaälvbrons dagar är räknade krävs det löpande underhåll, och från 19 juni till 21 augusti är all spårvagnstrafik över Hisingsbron avstängd. Samtidigt repareras luftledningar och slitna räls byts på olika platser på Hisingen.

 – Vi försöker göra så mycket som möjligt under dessa nio veckor, säger Torben Starcke, byggledare Trafik på Göteborgs kommun.

Vasabron stängs av

Den bilist som envisas med att ta bilen in till stan får svårt att passera Vasabron då den är avstängd från måndag och tio månader framåt. Medan Vasabron rivs och återbyggs för att klara framtidens krav leds trafiken över Viktoriabron ett kvarter bort. En vecka senare, den 25:e, kommer ett spårbyte vid Hotellplatsen mellan Brunnsparken och Drottningtorget påverka både bil- och spårvagnstrafik fram till 10 juli.

 – Vi upplever att göteborgarna ändå är lite förstående för att vi tvingas göra så här, säger Helena Lans.

Nya rör

Innan denna sommar är över kommer det även att vara svårt att ta sig fram på Slakthusgatan på Marieholm under stora delar av augusti.

Nya VA-rör som ska mata det nya Gamlestaden ska grävas ner här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.