Inställda tåg mot Göteborg efter snöfallet natten till torsdag. Foto: Alice Loth/SVT

Nya trafikstörningar under torsdagsmorgonen

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens och nattens snöfall sätter fortfarande sina spår. Västtrafik meddelar att flera linjer ställts in – och ber resenärer att vara ute i god tid.

– Det är generellt sett en relativt stor risk för förseningar, säger Malin Johnson, presstalesperson.

Till att börja med är all busstrafik inställd i Kungsbacka – såväl lokal som regional – fram till klockan 10 på förmiddagen.

Vidare ställs tågavgångar kontinuerligt in runtom i regionen. Det finns i nuläget ingen bekräftelse på ersättningsbussar.

– Även pendeltågen påverkas. Beslut har tagit att bara köra vartannat på sträckorna Kungsbacka-Göteborg och Alingsås-Göteborg och Älvängen-Göteborg, säger Västtrafiks presstalespersn Malin Johnson.

Västtrafik uppmanar nu alla som ska resa kollektivt under morgonen att vara ute i god tid – och att räkna med fortsatt inställda avgångar.

– Håll er gärna uppdaterade i vår hemsida eller app, och tveka inte att ringa kundservice för hjälp, säger Malin Johnson på Västtrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.