Stor polisinsats under upploppet i Trollhättan Foto: Mikael Berglund / Nyheter STO

Nya upplopp i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad har det varit oroligt i området Kronogården i Trollhättan. Maskerade ungdomar ska ha slagits med påkar och kastat sten.

– Det har varit stökigt i omgångar under kvällen men det eskalerade runt midnatt, när två polisbilar fick sina däck sönderskurna, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

En polisbil ska även ha fått skador av en kastad sten.

Vid 22-tiden uppskattade polisen att ett hundratal ungdomar deltog i upploppet. Många maskerade sig och beväpnade sig med stenar och påkar.

– Vi har inlett förundersökning om våldsamt upplopp och i samband med detta är en man gripen. Två andra personer är misstänkta men inte frihetsberövade, säger Johan Josarp.

Andra natten

Senare under natten kunde polisen trappa ned den stora insatsen i området. Vid 03-tiden ska situationen ha lugnat ner sig.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i upploppen. Främst ska ungdomarna beväpnade och maskerade ha drivit omkring.

Natten till torsdagen bråkade upp till 40 personer i samma område och bildäck brändes på gatan. Då var det två olika grupperingar som slogs med varandra. Den ena gruppen ska ha startat ett upplopp, en annan grupp ska ha vänt sig emot den första gruppen och ingripit när en väktare attackerades.

Bakgrunden till det första upploppet beskrevs under torsdagen vara ett socialtjänstärende.

Om nattens händelser är direkt kopplade till samma sak är inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.