Håkan Pekkari chef för Köpcentrum Torp har varit med om att utveckla Torp och idag var det nyinvigning av 14 butiker. Foto: SVT

Nyinvigning av Torp köpcentrum

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen blev köpcentret Torp utanför Uddevalla ännu större. Efter två och ett halvt års arbete invigdes 14 nya butiker. Men det blev ingen klassisk invigning med fest och pompa på grund av coronarestriktioner.

Det var en resa som började för 29 år sedan och då var köpcentret betydligt blygsammare. Nu är det stort som det kan bli. Tomterna är färdigbyggda och Torp har blivit en symbol för Uddevalla och Bohuslän.

Martina Cronholm har precis handlat inför helgen och fyllt bilen med mat. Men hon hade helst inte handlat alls om hade kunnat välja. på grund av rådande coronarestriktioner.

Coronaviruset i Västsverige

– Det är en del saker jag skulle vilja säga som inte passar sig här. Men när nu Folkhälsomyndigheten har sagt att man ska undvika kontakt, så är folk ändå här och köar. Det är fel tycker jag, säger hon.

– Det är upp till individen att ta ansvar och hålla avstånd. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer att ta eget ansvar. Håll två meters avstånd och visa hänsyn. säger Håkan Pekkari chef för Köpcentrum Torp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet