Grindvakter ser till att personer som kan ha mässling får vänta i ett eget väntrum. Foto: TT/CDC

Nytt mässlingfall i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ännu ett fall av mässling har konstaterats i Göteborg. Det är en person som sökt vård under lördagen. Totalt har nu elva personer drabbats.

– Vi förväntar oss att det kommer fler fall, men det var bara ett idag, säger smittskyddsläkaren Leif Dotevall till SVT Nyheter Väst.

Personen som insjuknat sökte vård på infektionskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Mässlingsutbrott i Göteborg

Finns det någon risk att andra patienter smittats av personen?

Nej, det tror jag inte. Vi är bättre rustade denna gång än tidigare.

Grindvakter vid ingångar

Sedan ett par dagar tillbaka finns grindvakter placerade vid ingångarna till akutmottagningarna i Göteborg. Detta för att minska risken för smittspridning och förhindra att personer som uppvisar symptom på mässling placeras i samma väntrum som övriga vårdsökande.

– De kan fråga ut patienten om varför de söker innan de går in och sedan hänvisa om det behövs, säger Leif Dotevall.

I en tidigare version av den här artikeln skrev vi att den mässlingssjuke patienten sökt vård på en akutmottagning under lördagen. Det var fel, personen sökte akutvård på infektionskliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mässlingsutbrott i Göteborg

Mer i ämnet