Beatrice Rämsell är en av den misstänkte mannens två advokater. Foto: TT

Överraskning i rätten: ”oidentifierade fingeravtryck i lägenheten”

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren menar att man uteslutit alternativa gärningsmän i mordutredningen. Men på fredagen pekade rättens ordförande på två fingeravtryck som det är osäkert om de tillhör den misstänkte expojkvännen.

– Vi kommer lämna in ett förtydligande, förklarade åklagaren Jim Westerberg.

Den tredje dagen i Uddevalla tingsrätt fick en dramatisk inledning när rättens ordförande tog till orda. Han ställde frågor om den tekniska bevisningen och om fingeravtryck som hittats på den folie som huvudet var inlindat i.

Enligt Nationellt forensiskt centrum (NFC) har två fingeravtryck som inte matchar den misstänkte hittats. Ett på folie och ett på tejp som använts för att linda in kroppsdelen med.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

– Jag hade planerat att ta upp det senare, sa advokaten Beatrice Rämsell.

Åklagaren Jim Westerberg har tidigare sagt att man i utredningen uteslutet alternativa gärningsmän. Enligt åklagaren har ingen annan person varit i lägenheten vid tiden för det misstänkta mordet.

”NFC får förklara senare”

Men i säkerhetssalen i Uddevalla verkade Westerberg tagen på sängen av de icke identifierade fingeravtrycken. Efter en kortare paus kom åklagaren med en förklaring.

– Det är inte frågan om något fingeravtryck, det kan vara avtryck från någon hand och det kan mycket väl vara från den misstänkte.

I dokumenten från NFC står det att det handlar om två fingeravtryck som inte matchar den misstänkte eller Wilma.

– För att vara extra tydliga så ska NFC får förklara senare, sa åklagaren Jim Westerberg.

Så här sammanfattade SVT:s reporter advokatens framställan under torsdagen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet